garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Néznivaló hétvégére

"Magyar válasz a fenntartható építészetre

Bemutatták a Fotográfus Házát a Média Építészeti Díján

Turányi Bence építész és Batár Zsolt fotográfus közös munkáját, a Fotográfus Házát a múlt csütörtökön lezajlott Média Építészeti Díj 2013 (MÉD2013) nemzetközi zsűrije  és a közönség is beválasztotta az idei év döntősei közé. Az erdei lakóház szerkezete két nap alatt épült fel a fenntartható építészet jegyében. Az épület koncepciója az emberi, környezeti és gazdasági tényezők harmóniájának megteremtéséről szól. A lakóház mindezzel együtt nem került többe, mintha hagyományos módon épült volna. A faépület szinte együtt lélegzik az erdővel; életét a benne élő fotóművész azóta is rendszeresen dokumentálja.

A hagyományos építészeti szemléletmód komoly kihívásokkal néz szembe a mai megváltozott társadalmi és gazdasági környezetben. Jó minőségű lakóházakra most is szükség van, de az esetek többségében hosszú idő alatt drága vagy rossz minőségű épületek épülnek. Sok esetben fel sem merül a fenntarthatóság kérdése, vagy ha mégis, akkor inkább a drága és bonyolult technológiákra helyezik a hangsúlyt, ami gyakran a  mindennapi  élhetőség  rovására megy.

A Fotográfus Háza erre a kérdésre ad újszerű választ, amelyet a szakmai közönség az egyik legolvasottabb nemzetközi magazinból, az Archdaily-ből valamint az Építészfórumról már ismerhet. A fából épült lakóházat rangos nemzetközi zsűri és a közönség is beválasztotta a 2013-as évben megépült legjobb 6 hazai épülete közé. "Ha egy történetben szeretném megmutatni, hogy mi számomra a kortárs magyar építészet, akkor az idei finalisták közül Turányi Bence házának története lenne ez." - mondta a  a november 7-i díjátadón Kovács Dániel, a szakmai bírálók egyike. Az alkotók egyszerű építési elveket követtek, a koncepcióra, az anyagokra és szerkezetekre helyezték a hangsúlyt. Szépet, minőségit és praktikusat akartak létrehozni rövid idő alatt, elérhető áron. Az eredmény meghaladta az eredeti elvárásaikat. A faházban tapasztalható klimatikus állapotok - például a fa állandóan érezhető illata - igazolták, hogy a szó szoros értelmében lélegző, élő szerkezet született. Télen az erdőből szerzett fával táplált kályhával és kandallóval fűt a család. Nyári éjszakákon az erdőből leszálló hűvös levegővel szellőztetik át, reggelente madárcsicsergésre ébrednek.

A különleges épület létrejötte annak is köszönhető, hogy a fotós és az építész együttműködése túlmutat a hagyományos megrendelő-építész kapcsolaton.  Fontos szerepet vállalt a projektben az ház tulajdonosa, Batár Zsolt, aki épületeket fotóz világszínvonalon, és régi barátság köti Turányi Bencéhez. A két alkotó saját területéről hozott látásmódja találkozott a házban és formálódott közös alkotássá. Turányi erről így nyilatkozik: “Amikor kétféle gondolkodásmód találkozik az eredmény valami teljesen új lesz, több annál mintha összeadnánk kettőnk gondolatait. Zsolttal már évek óta beszélgetünk, és ezek a párbeszédek most ebben a házban öltöttek testet”.

Batár Zsolt számára a ház épülése és annak élete művészeti kísérleti terep, amely lassan fontos állomásává válik életművének. A sorozatok bensőséges viszonyról, megértésről és személyességről tanúskodnak. A ház és az erdő viszonyát nap mint nap, minden évszakban megörökíti." forrás: Zerocom


Fehér (White home)

Egy jó plakát, és mindjárt megjegyezhető lesz a sok fehér lakás közül éppen ez. Tetszik az egyszerűsége, a mértéktartása.

You can see lot of white homes, so it's need something interesting: see the poster! I like this flat's simplicity and moderation.


http://bungalow5.dk

Feldíszítve (Decorated)

És csak dekorált, csak dekorált rendületlenül. A kutyus is beleillik a képbe. Amikor költözött, kiderült, a szívéből jött a hangulat, mert vitte magával a keleti partra is (ezért a sok kép).

The owner's hobby is decoration. There are many objects surrounding. Her old and new house is similar.

http://www.meredithandthenewyorkie.com

Tetszetős (Showy)

Olyan, mintha a kedvencem édestestvére került volna elő. A színek, formák, hangulat nagyon hasonlít, a méretük is 35-40 négyzetméter között van, legfeljebb ez szellősebb és kevésbé kopottas. Neked ez tetszik jobban?

It's like my favourite's sister. (See September 5) The colors, shapes, moods, sizes are similar, but it's more airy and less shabby.


http://decorette.ro

Irány Irán! (Iran)

Tetszeni fog!

You'll like it!


http://www.azari-architects.com

Lakberendezés egyszerűen (Israel)

35 négyzetméteres lakás a Jeruzsálembe látogatóknak. Érdekes összevetni a már jól ismert skandináv fehérséggel. Hiába fehér ez is, mint az északabbra alkalmazott világos háttér, mégis kevésbé marasztaló. Valószínűleg a meleg ellensúlyozására lett ilyen, és mert könnyen felújítható szín.

It's a 35 square meters apartment in Israel. If you compare it with a scandinavian whiteness, you can see this flat is less hospitable. I imagine this colour was chosen because of hot weather and it is easy repairable color.


http://www.vrbo.com

Néznivaló hétvégére

Link-Megosztó.hu