garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Nyugodtan (Calmly)

Nem egy vérnyomás- emelő lakás, de néha ilyen is kell.

This apartment does not raise my blood pressure, but sometimes it is good to live in such a peaceful environment.

http://www.casasugar.com

Minimális komfort, maximális szabadság (Minimal comfort, maximum freedom).

Régi garázsból kialakított, különösebb komfort nélküli, 17 négyzetméteres, vízparti, hétvégi ház.

Old garage was redesigned. No particular comfort. 17-square-foot, waterfront cottage.

http://www.marieclairemaison.com

Annyira szép! (It's so beautiful!)

Az én szememben nem egy praktikus lakás…de annyira szép!

This home is not a practical ... but it's so beautiful!

http://chic-deco.blogspot.com.au

Le a konvenciókkal! (Down with the tradition!)

Attól, hogy ez egy kislakás, sok-sok mindent elbír, úgy mint tárgyakat, színeket.

Although it's a small apartment, there are many thing, for example objects and colors.

http://www.ideashomegarden.com

Befor-after

Annyira csúnya volt a „befor” állapot, hogy végül nem is volt kedvem a felújítás előtti képeket beilleszteni. Az 50 négyzetméteren hatalmas munkával érték el, hogy szép, átgondolt legyen a végeredmény. Az egyetlen szobában ügyesen sorolták egymás mellé a háló-nappali-dolgozó funkciókat. A konyha teljesen beépített oldala meg egyenesen fantasztikus.

The "befor" status was so ugly that ultimately I did not want to insert that images before reconstruction. The result is beautiful in this 50 square meters. The only room cleverly juxtaposed more functions (bedroom - living room – home office). The kitchen is fantastic with its built-in side.


http://www.behance.net

Kanapé (Ikea KLIPPAN)

I need a couch. I'm thinking to buy Klippan, because it has great variety covers.

Az első kanapé, ami a lakásunkban megfordult, egy ónémet kanapé volt, fiatalos anyagba bújtatva, de sajnos csekély alapossággal felújítva (a kanapé, ami maga alá szemetel). Múzeumi darab, nem kényelmes (a képen láthatóhoz hasonlított).

A második kanapé egy Ikeás Ektorp volt. Hogy én mennyit nézegettem a kínálatot, mielőtt kiválasztottam, hisz „végleges” döntésnek számban! Volt hozzá egy lila és egy natúr alapon virágos huzat is (a kanapé, amire oda kell figyelni). És már el is árultam magam a „volt”-tal. Pedig kényelmes, tartós darab, nagyon jó állapotban! Kapóra jött egy madártoll-allergia, így mennie kellett. Először a családban próbáltam elsütni, de úgy tűnt, nem vágynak a kanapémra. Meghirdettem, igazán jelképes áron. Ilyen árat bizony nem találsz a „svédbútor” oldalon. Megdöbbentem az érdeklődésen…(Voltak vicces kedvűek, hitetlenek és telhetetlenek is. Az árban ugye szállítás is van ?! Mi a baja, hogy ennyiért adom? Ugye, először neki szólok, ha megint meg akarok válni valamelyik bútoromtól?) Ekkor derült ki, hogy amit én közömbösségnek hittem, az érdeklődés volt, ugyanis mondta egy családtagom, hogy szívesen elviszi magához. Azóta nála van, és örülök, hogy milyen jó helye lett.

Ötéves kihagyás után, néhány hete rám jött, hogy kellene egy kanapé. Okulva a fentiekből, nem lehet drága. Ennyire nem nagy a család…Irány az Ikea, ahol, bár nagyon tetszett egy világosszürke Kivik összeállítás, de a maga 280 centiméteres szélességével és árával esélye sincs a harmadik kiválasztott ellen.

Igen, Ő Klippan. Jó árban van, alacsony támlája ellenére igen kényelmes. Na de a most éppen itthon kapható huzatok ... jaj! Sok helyen (kávézókban, szállodákban) láttam, nagyon megszépül Klippan egy szép szövettől. Igazi átváltozó művész. Kutattam egyik este, hogyan alakíthatnám a magam ízlésére, mert az a fentebb említett szürke nagyon bejön. Először rákerestem a bútorhuzatvarrásra: 30-40000 forint a munkadíj+az anyag. Menjünk tovább. Rátaláltam egy webshopra, ahol sok-sok huzatból választhatnak (nemcsak Klippan kanapéra) az Ikea-rajongók. Hogy az amúgy olcsó(bb)nak mondható bútor megérdemel-e egy akár 100000 forintnál drágább huzatot, ki-ki döntse el maga. Én inkább kivárom, hogy az Ikea felfejleszti a kínálatot. És ekkor jött az ötlet, hogy nézzem már meg más országok oldalain a huzatválasztékot! A román, brit, szlovák kínálat nem volt jobb, de képzeljétek, az osztrák Ikea-ban van az a bizonyos szürke! A kanapé, ami jó lesz.

http://www.dekoria.hu

http://www.ikea.com

http://galeriasavaria.hu

Romantika (Romanticism)

Egy férfiember talán kiszaladna a világból ennyi szépséget látván, én azonban minden romantikus hölgyet arra biztatok, ha tetszik, tegye ilyenné környezetét. Viszonylag könnyen beszerezhető tárgyakkal van tele, lehet keresgélni az Ikeától a nagymama padlásáig.

I think a man doesn't become excited seeing so many beauty, but I encourage every romantic lady if you like it, settle into your environment this way. The items are relatively easily obtainable, you can search on your grandmother's attic or in Ikea.

http://inspirationsdeco.blogspot.hu

Link-Megosztó.hu