garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

Az Ellittárs és a Westwing Home & Living közreműködésével közel 9000 egyedülálló megkérdezésével készítettek felmérést arról, milyen lakás nyűgözi le az embereket, mi az, amit különösen zavarónak tartanak és egyáltalán: mit mond egy otthon a lakójáról.

A felmérésben résztvevő mintegy 1021 magyar válaszai azt mutatják, hogy a megkérdezett egyedülállók közel kétharmada úgy véli, nincs hatással párjáról alkotott véleményére az, hogy milyen az otthona, ugyanakkor mégis el tudnának képzelni olyan apró változtatásokat, melyekkel társuk vonzóbbá válhat számukra. A válaszadók több mint egyharmada ezzel szemben nyíltan vállalta, hogy igenis befolyásolja a randevúpartner lakása.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar egyedülállók 60 százaléka szerint egy jól felszerelt konyha vonzóbbá tesz egy potenciális társat, ehhez pedig jól kiválasztott berendezés, funkcionális gépek és eszközök, valamint divatos, praktikus konyhai kiegészítők szükségesek.

A magyar válaszadók véleménye alapján a konyhát követően egy hatalmas, tömött könyvespolc, családi fényképek, az utazásokról gyűjtött emléktárgyak és a saját kezűleg gyártott tárgyak is vonzóbbá tehetnek valakit. Legkevésbé pedig a rosszul karbantartott bútorok és fitnesz felszerelés imponálnak a társ lakását épp csak megismerő kíváncsi szemeknek. Alapvetően tehát az otthonos, kulturált és személyes lakás számít az egyedülállók kedvencének.

Ha valaki arra vágyik, hogy egy társsal bevackolja magát otthona melegében, ennek ellenére mindig programokra éhes, örökmozgó egyedülállókkal kerül kapcsolatba, érdemes lehet úgy igazítania lakása stílusát, hogy az a megfelelő partner számára legyen vonzó.

A kutatásban különböző stílusú szobákat is értékelniük kellett a válaszadóknak, ennek alapján az egyedülállók körében az egyik legnépszerűbb a glamour stílus. Egy fényűző nappali, a fémes kiegészítők, finom anyagú szövetek és mély színskála azok számára volt attraktív, akik a lakóját divatosnak és kultúra kedvelőnek képzelik – ez a stílus azoknak ajánlott, akik izgalmas, nagyvilági életet szeretnének élni.


Azoknak az egyedülállóknak azonban, akik megállapodnának, komoly kapcsoltra vágynak, szeretnének családot alapítani, mást érdemes választaniuk. A magyar válaszadóknak legnagyobb arányban a country stílusú otthon, a természetes anyagok, széles csíkos szövetek, sötétkék árnyalatok tetszettek a legjobban. Az ezzel a stílussal szimpatizálók a lakót természetkedvelőnek és családcentrikusnak gondolják, ezért ez a fajta berendezés azoknak való, akik igazán otthonosan szeretik magukat érezni – párjukkal is.

Azok a nők, akik szeretnének jó benyomást tenni új párjukra, fontos, hogy emlékeztessék magukat arra, hogy a kevesebb néha több. A válaszadó férfiak kifejezetten zavarónak tartják a rendetlenséget egy lakásban, nem kedvelik a giccses, kislányos dekorációt és a motivációs idézetek sem tartoznak a vonzónak tartott lakásdíszítő elemek közé.

A hódításra vágyó férfiaknak valamennyivel kevesebb dologra kell odafigyelniük otthonuk kapcsán. A nőkből valójában két dolog vált ki jelentősebb ellenérzést: egy olyan lakás, amely nincs bútorokkal berendezve és ágy helyett is csak egy matrac funkcionál, valamint az össze nem illő színek – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

p.s. Ha más a véleményed, tapasztalatod, mint amit a felmérés mutat, bátran oszd meg velünk!

képek forrása 1 2 3 4 5 6 7

Nem szép, de ötletes…. (Not pretty, but smart ....)

http://www.eisenzelt.de

Megosztó kis ház (The House of The Year 2010 in Hungary)

2010-ben egy garzonnyi öko-passzív ház nyerte az „Év háza” díjat. Megosztotta az közvéleményt, sokan méltatták, míg néhányan egyenesen igénytelennek nevezték. A gondolat, mely szerint legyen mindig az aktuális helyzetre méretezve, legyen bővíthető majd elbontható, nem divatos. Még. Az igényességről meg annyit, hogy nagyon bosszant, amikor valami „igényesnek eladó”, mert úgy látom, az árcédulát hivatott megindokolni. Az igényesség sokszor nem a cipő márkáján, hanem a cipőkefén múlik, a baráti kör nem a visszajelölések számán, hanem a kapcsolatok őszinteségén. Elkalandoztam…jöjjenek a képek.

This building won The House of The Year 2010. They used recycled materials, so relatively inexpensive. The house can be changed by the family's needs.


http://egyuttbudakesziert.network.hu

Japán panel (Japan)

Japán panel (Japan)

Az „élethelyzet” címke alatt láthatsz ennél rosszabbat is, de a mi paneljeink ennél sokkal jobbak. Ennyi kép bőven elég, hogy meggyőzzelek.

http://www.froot.nl

Becsüld meg! (Appreciate it!)

Nem azt mondom, hogy ne akarj szebbet, jobbat, nagyobbat… de egy kicsit gondolkodjunk el együtt ezen a kínai „kislakáson”. Családok élnek franciaágy méretű helyen Hong Kongban. Élnek, főznek, pihennek…

A másik példa Tokióból jött. Ez a megoldás más, de európai szemmel szintén furcsa. Elfoglalt fiatalemberek éjszakai szállásaként szolgál.

Could you imagine a family living in an apartment not much bigger than a king-size bed? In Hong Kong, some families are forced to live in 40 square-foot cubicle apartments that have bunk beds overlapping with cooking areas and food storage located inches from electronics. The SoCO, a Chinese human rights group, has released photographs of Hong Kong's claustrophobic apartments as part of a campaign to raise awareness about the tough living conditions city dwellers are facing.

The photo of the apartment in the Tokyo is different. Definitely not for the claustrophobic, many don't even have windows and the doors and anyone over 6ft tall would have trouble stretching their legs. Most are used by young professionals who spend most of their time at work and outdoors, using these tiny accommodations just for sleeping.

http://inhabitat.com

http://www.dailymail.co.uk

Link-Megosztó.hu