garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Itthon (At my home)

I photographed while cleaning. I'm sorry that I can not photograph well, but perhaps you can find some good pictures.

Takarítás közben lőttem egy pár képet. Egy-két részletet már korábban is láthattál a saját fotók címke alatt, de persze van változás.

A konyha-étkezőben (ja bocs, "amerikai konyhás nappali" (háló...) korábban piros kiegészítőkkel, most lilában nyomjuk, így Ő is kapott egy lila szalagot.

A képkeretbe (lévén a karácsonyi angyalka, akit egy régi bejegyzésben mutattam meg, most tavaszi álmát alussza) gyöngyös köröcskék, a padra egy szintén lila anyag került (éljen az újrahasznosítás!)

Gagyi :) de nem baj (műanyagtojások a függönyrúdra fűzve).

Tényleg éljen az újrahasznosítás, hisz ezt a virágtartót vagy 6 éve az utcán túrtuk, majd lefestettük akrillal (jó móka volt, és teljesen véletlen, hogy pont ez az árnyalat lett, ami ide kell). Most épp gyümölcstartó.

Szék. Kunyeráltam...köszönöm az ajándékozónak! Fel kéne kicsit tuningolni, de be kellett érnie egy kis pronto-val. Nagyon kényelmes! Nem is tudtam, hogy nem akárki, láttam "menő" lakásokról készült képeken.

Álkandalló. Az enyém! Ha van valakinek ötlete, hol vehetnék NAGY, magas ledes gyertyákat hozzá, megköszönönném, ha megírná. Az ikeás ehhez szerintem kicsi, még kegytárgyas oldalakon is nézelődtem, de még nincs meg. Vagy készítsek "álgyertyákat" és a közé legyen elhelyezve egy-egy ledes? Lehet, ez lesz.

Fürdőszoba. Előbb nézzük a technikai részt: zuhanypanel, 3 részes, az utolsó elem visszahajtható, ezzel egy kis zuhanyfülke alakul ki.

Fürdőszoba még mindig, de most a dekort nézzük. Egy hajnali zuhanyzásnál még kevésbé, de este mindig gyönyörködöm az orchideákban, az ajándékba kapott képeken, a csempe még mindig bejön, a kis, átfestett éjjelit is szeretem (bár mint korábban írtam, a használt festék nem váltotta be a reményeket, szóval vacak). Az orchideákra visszatérve, számomra, mint antikertésznek a legjobb. Itt is köszönet az ajándékozóknak, sokat gondolok rájuk! (Igen, fürdés közben is :)

Mit mutassak még? Újabb kép nagypapa folteljéről.

A gömböket én készítettem (ld. diy), a lányok képeslapokon vannak (ez még takarítás előtt készült kép....).

És az egyik kedvenc szék a "home office"-ban teljesít, mondhatom, kiválóan.

Az anyag saját fotókat tartalmaz. Másolni, közzétenni csak írásos egyeztetés után lehetséges. Köszönöm!

Own photos, please write before copy.


Konyha felújítása (Kitchen renovation)

I collect photos to inspire me. My kitchen is much smaller, but good ideas will come well.

Tavaly ilyenkor már lázasan készültem a felújításra (na jó, 2014. januárjában még csak hőemelkedésem volt). Sok minden megváltozott, de a konyha átmeneti állapotban van. Elkezdtem tervezgetni, és persze inspirációkat gyűjteni.

Hogy milyen is az én konyha-álmom?

A képeken szereplőknél sokkal-sokkal kisebb hely áll rendelkezésemre (és nincs is igényem nagyobbra), de mégis az alábbi konyhák illusztrálják, hogy...

jó, ha van benne egy nem szigorúan véve hasznos, de szép részlet

olyan tároló, ami nem kifejezetten konyhaszekrény

naaaaagy asztal, nem túl modern

(Az asztal témát korábban már rágcsálgattam itt , míg a kedvenc Eames-szerű székekről is olvashattál.)

szobaszerűség

lehet inspirálódni vendéglátóhelyeken is

 

 

...és nincs csempe, és könnyen takarítható és nem kényes....és....és....még továbbnézelődöm, így foly.köv.

http://housebeauty.net/awesome-parisian-apartment-style-with-modern-design/colorful-kitchen-room-with-art-wall-feat-pendant-lamp-facing-red-pendant-lam-and-pink-make-prett-frezer/#image-1

http://www.culturesouthwest.org.uk/home-design/10-creative-musical-gifts-for-home-kitchen/#more-3747

http://homesweetother.com/kitchen-decor-themes/

http://www.decorativehomeinterior.com/home-design/apartment-design/elegance-interior-design-for-small-apartment.html/attachment/small-apartment-with-stylish-and-beautiful-interior-design

http://houseandhome.com/concours/design/photo-gallery-annie-sloans-colour-recipes-painted-furniture?page=2

http://otthonesdekor.blogspot.hu/2014/06/22-negyzetmeteren-is-lehet.html

http://industrial.blog.hu/

http://nicety.livejournal.com/1504928.html

http://archinspire.org/white-cafe-interior-rough-elements-design-idea/

http://www.interiordecorating.pics/interior-decorating-stores/18/retail-store-interior-design/

Mantu (Door from Mantu)

Ajánlom őket. Jó bemenni hozzájuk, jó ügyfélnek lenni náluk, jó fejek a tanácsadók, üzletkötők, a műszaki kollégák egyaránt. Azt ígérik 10 év múlva sem fog besárgulni az új ajtónk. Úgy legyen! Fehér, „hagyomásos”, „polgári”ajtóra vágytam, amit tudom, nem unok meg. Most még kicsit nehezen zárul (a „guminak puhulnia kell, mint mondták”), de bízom benne, minden rendben lesz.

Korábban már írtam az ajtó kereséséről, ha érintett vagy, azt is érdemes elolvasnod.

Új székek (My new chairs)

It was that I fell in love with this classic shape, so I ordered chairs inspired by Eames.

A több éve átmeneti megoldást nyújtó műanyag kerti székeket felváltották a szintén műanyag székek :) Persze a különbség azért zongorázható.

Történt, hogy én is beleszerettem ebbe a klasszikus formába, így rendeltem Eames inspirálta székeket.

Korábbi bejegyzésekben olvashattátok, hogy szívesen reklámozom, ha jó helyen vásárolok – ezúttal ez elmarad. Amikor az előleget megkapták, 2-3 hetet ígértek a beszerzésre, lett belőle 6 hét. Egyszer sem telefonáltak maguktól, hogy kérik a türelmünket, de az állítólagos „most érkezett áru” után sem jelentkeztek. Használják a pénzed, de egy hívás már nem fér bele…

A jó hír viszont, ha szeretnétek ilyen széket, az, hogy nem csak egy helyen kapható. Van Pesten egy nagyker, ahol egyes szék típusok raktárról egyedi vevőknek is elérhetők – egy kicsit drágábban, de már aznap hazavihettem volna új kedvenceimet. Ha érdekel, hol van ez a bolt, e-mailben megírom.

A kedvemért (Favourites)

Egy sokat utazó balettművész mesélte valahol, hogy bárhol is száll meg, viszi a bőröndben a kedvenc tárgyait, így pillanatok alatt a dekorációval megteremti az otthonos hangulatot. Így vagyok most én is, bár nincs még befejezve a felújítás, de saját magamnak kedveskedem, amikor látszólag logikátlanul előveszem a kagylóimat, a falhoz támasztom a képeim, és megsimogatom a szememmel a nagyapám foteljét.

Kedvelem a fekete keretes/tónusú képeket: egy festmény és egy legalább annyira kedves kép, mely egy iskolai technika órán készült.

Even there is an uproar, but I already have placed some decorations in my home. These are my favorite pictures, objects and my grandfather's blue armchair.

A rajzszöges gömbökről itt már írtam.

Az a kék lesz a kedvenc fotel....

Tükör: miért ilyen? (Mirror)

Nem új darab, de a mai napig tetszik.

Gondoltam, támogatom a kisvállalkozásokat, el is mentem a közeli képkeretezőhöz, mennyiért tudna nekem széles, „ezüst” keretes, nagy tükröt készíteni. Sajnos nem tudtam volna kifizetni….szóval ez megint egy ikeás darab. Eddig az előszobában a falon volt, most a nappaliban a falnak támasztva lazul, még nem löktük fel… Jól lehet majd elé dekorációt rakni (egy nagyobb növény, tálon szép gyertyák megkettőzve is jól mutatnak).

My favorite mirror by Ikea was on the wall before the renovation.  Now it's against the wall, because we have now "loosened". I try to place objects in front of the mirror, which have nice seeing double too.

Lábatlan lépcső: miért ilyen? (Our staircase: why have such?)

Szerettem volna, ha a hidegburkolat mindenhol egyforma, így lett a lépcső is antracit. Legalább 10 férfit (a mestereket) sikerült elképesztenem, hogy nem lesz lábazat, mert nem tetszik+mert bár OK, védi a falat felmosáskor, de a tetején megül a por. Úgy is lett feljegyezve a nevem, a későbbi beazonosíthatóság érdekében, hogy a lábatlan megrendelő :). Már most rengeteg ötletem van, hogyan fogom a lépcsőt dekorálni, de addig igaz óvatosan, de igenis fel tudom mosni!

Képek másoktól: lábatlanok és díszítettek:

I would have liked the same cold pavement is everywhere, so the staircase is anthracite too. At least 10 men (the masters) have been surpised that I didn't want border, because I don't like it (although it protects the wall during mopping, but the powder sits on top of it). I have plenty of idea's how I will decorate staircase and I carefully mop it.

Pictures from others: stairs without boder, or with decoration:

http://modernmagazin.com

http://raredelights.com

http://www.stylemotivation.com

http://www.chomec.com

http://www.decosee.com

Link-Megosztó.hu