garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Ikea alapok, francia kreativitás (Ikea and French charm in a tiny apartment)

Amikor az Ikea célszerűsége és a francia báj találkozik egy aprócska lakásban...

forrás

Maradjunk Barcelonában (Staying in Barcelona)

Maradjunk, hisz megéri: a város egyértelműen (teli csodás látnivalókkal, hangulattal, ízekkel), de a bérelhető lakások között is nézelődjünk egy kicsit. A mai példa 32 négyzetméteres, és egyáltalán nem túloz az „Apartment Barcelona” a leírásban. A téglafal egészen elvarázsolja az Ikea-bemutatót...sőt, vonzóvá teszi. Személy szerint nem vagyok apartman-párti, de ha a képek alapján kellene választanom, akkor kedvem lenne beköltözni.


Kanapé (Ikea KLIPPAN)

I need a couch. I'm thinking to buy Klippan, because it has great variety covers.

Az első kanapé, ami a lakásunkban megfordult, egy ónémet kanapé volt, fiatalos anyagba bújtatva, de sajnos csekély alapossággal felújítva (a kanapé, ami maga alá szemetel). Múzeumi darab, nem kényelmes (a képen láthatóhoz hasonlított).

A második kanapé egy Ikeás Ektorp volt. Hogy én mennyit nézegettem a kínálatot, mielőtt kiválasztottam, hisz „végleges” döntésnek számban! Volt hozzá egy lila és egy natúr alapon virágos huzat is (a kanapé, amire oda kell figyelni). És már el is árultam magam a „volt”-tal. Pedig kényelmes, tartós darab, nagyon jó állapotban! Kapóra jött egy madártoll-allergia, így mennie kellett. Először a családban próbáltam elsütni, de úgy tűnt, nem vágynak a kanapémra. Meghirdettem, igazán jelképes áron. Ilyen árat bizony nem találsz a „svédbútor” oldalon. Megdöbbentem az érdeklődésen…(Voltak vicces kedvűek, hitetlenek és telhetetlenek is. Az árban ugye szállítás is van ?! Mi a baja, hogy ennyiért adom? Ugye, először neki szólok, ha megint meg akarok válni valamelyik bútoromtól?) Ekkor derült ki, hogy amit én közömbösségnek hittem, az érdeklődés volt, ugyanis mondta egy családtagom, hogy szívesen elviszi magához. Azóta nála van, és örülök, hogy milyen jó helye lett.

Ötéves kihagyás után, néhány hete rám jött, hogy kellene egy kanapé. Okulva a fentiekből, nem lehet drága. Ennyire nem nagy a család…Irány az Ikea, ahol, bár nagyon tetszett egy világosszürke Kivik összeállítás, de a maga 280 centiméteres szélességével és árával esélye sincs a harmadik kiválasztott ellen.

Igen, Ő Klippan. Jó árban van, alacsony támlája ellenére igen kényelmes. Na de a most éppen itthon kapható huzatok ... jaj! Sok helyen (kávézókban, szállodákban) láttam, nagyon megszépül Klippan egy szép szövettől. Igazi átváltozó művész. Kutattam egyik este, hogyan alakíthatnám a magam ízlésére, mert az a fentebb említett szürke nagyon bejön. Először rákerestem a bútorhuzatvarrásra: 30-40000 forint a munkadíj+az anyag. Menjünk tovább. Rátaláltam egy webshopra, ahol sok-sok huzatból választhatnak (nemcsak Klippan kanapéra) az Ikea-rajongók. Hogy az amúgy olcsó(bb)nak mondható bútor megérdemel-e egy akár 100000 forintnál drágább huzatot, ki-ki döntse el maga. Én inkább kivárom, hogy az Ikea felfejleszti a kínálatot. És ekkor jött az ötlet, hogy nézzem már meg más országok oldalain a huzatválasztékot! A román, brit, szlovák kínálat nem volt jobb, de képzeljétek, az osztrák Ikea-ban van az a bizonyos szürke! A kanapé, ami jó lesz.

http://www.dekoria.hu

http://www.ikea.com

http://galeriasavaria.hu

Kedvencek - magyar lakberendezők, építészek III. (Favorites - Hungarian interior designer, architects III.)

Török Bernadett

Kevés, markáns színnel, szoborszerű építészeti megoldásokkal kialakított, mindössze 35 négyzetméteres legénylakás. Üvegkorláttal és –dolgozóasztallal, nyitott polcokkal és többféle hangulatvilágítással könnyített a látványon Török Bernadett. Itt bizony rendet kell tartani. Szerencsére nem csak kell, de lehet is.

Few colors, strong shapes, 35 square meters bachelor flat. Glass handrails and glass work table, open shelves and a variety of mood lighting to make it lighter look.

http://www.torokbernadett.hu/, http://www.lakberendezok.hu

Kedvencek - magyar lakberendezők, építészek I. (Favorites - Hungarian interior designer, architects I.)

Borsos Ágnes

Gondolnád, hogy egy panellakás képeit látod? Az Otthon magazin (érdemes megvenni) 2013. szeptemberi számában szereplő pécsi panellakás panel voltát felismerhetetlenné tették az átalakítással. Elfogadnám, változtatás nélkül. A beton pult a fürdőszobában különösen tetszik. Amúgy ez a lakás is tele van Ikea-s cuccokkal, a dolgozó, a konyha, kanapé stb. fehérben tartva onnan származik, még sincs tucat-jellege.

You can see a block of flat's photos. I would accept without modification. I like the concrete counter in the bathroom especially. This flat is full of Ikea's furnitures, but unique.

www.otthon.com

Link-Megosztó.hu