garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Szép hálószobák (Beautiful bedrooms)

A heti hajtás után jön a megérdemelt pihenés :)

forrás 1 2 3 4

Végre, hazai! (Hungarian tiny apartment)

Úgy vágytam már egy magyar lakásra! 45 négyzetméteres tetőtéri, üde fészek, amolyan "csoki a szememnek". Vinkovics Zsuzsa (VIZSUART) egyik munkája, de nem az egyetlen, ami tetszik az általa tervezettek közül.

A többi hazai "kedvencemet" is érdemes megnézned!

45-square-meter rooftop, fresh "nest" by VIZSUART.

Így szeretnék élni (I'm looking for the feeling)

Mondják, hogy a blog egyfajta napló. Ez részben biztos igaz, mert például érdekes (remélem, nemcsak nekem) a felújítás képeit visszanéznem, vagy látható, hogyan változnak a saját és a divat által meghatározott preferenciák. Azért írom, hogy részben igaz, mert amikor már tudod, mások is olvasnak, olyanról is írsz, mutatsz képeket, ami túlmutat vagy épp ellentétes az ízléseddel.

A mai bejegyzés magamnak szól: így szeretnék élni, ilyen környezetben. Nem a praktikumról, meg konkrét anyagokról, bútorokról beszélek, hanem arról az érzésről, hogy itt szabad vagyok.

forrás

Ez csak egy konyha (Only a kitchen)

Régebben voltak itt a blogon olyan bejegyzések (például itt, itt, itt), amikor utánanéztem, a bemutatott lakás bútorai vagy ahhoz hasonlók beszerezhetők-e nálunk is, hol, és milyen áron. Elég időigényes, így most csak egy konyhának nézek utána, majd mérem az időt…

Smeg hűtő, pirosban, narancsban és rengeteg más színben 360000 forinttól felfelé kapható.

A konyhabútor lehet ikeas, bővebb keret esetén drágább, de hazai gyártású Franco&Stefano bútor.

Asztal például innen, vagy innen 140000 forinttól felfelé.

Azt hittem, a lámpa 1 perc alatt meglesz (hasonló nekem is volt, ikeas), de nem és nem! Ha a szék miatt a Dublino-ba megyünk, vegyünk ott lámpát is.

A padlóburkolat akár ez is, vagy ez is lehet, de a fehér konyhabútor, a pirosas-narancsos kiegészítők sok mindent elviselnek.

forrás

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

Az Ellittárs és a Westwing Home & Living közreműködésével közel 9000 egyedülálló megkérdezésével készítettek felmérést arról, milyen lakás nyűgözi le az embereket, mi az, amit különösen zavarónak tartanak és egyáltalán: mit mond egy otthon a lakójáról.

A felmérésben résztvevő mintegy 1021 magyar válaszai azt mutatják, hogy a megkérdezett egyedülállók közel kétharmada úgy véli, nincs hatással párjáról alkotott véleményére az, hogy milyen az otthona, ugyanakkor mégis el tudnának képzelni olyan apró változtatásokat, melyekkel társuk vonzóbbá válhat számukra. A válaszadók több mint egyharmada ezzel szemben nyíltan vállalta, hogy igenis befolyásolja a randevúpartner lakása.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar egyedülállók 60 százaléka szerint egy jól felszerelt konyha vonzóbbá tesz egy potenciális társat, ehhez pedig jól kiválasztott berendezés, funkcionális gépek és eszközök, valamint divatos, praktikus konyhai kiegészítők szükségesek.

A magyar válaszadók véleménye alapján a konyhát követően egy hatalmas, tömött könyvespolc, családi fényképek, az utazásokról gyűjtött emléktárgyak és a saját kezűleg gyártott tárgyak is vonzóbbá tehetnek valakit. Legkevésbé pedig a rosszul karbantartott bútorok és fitnesz felszerelés imponálnak a társ lakását épp csak megismerő kíváncsi szemeknek. Alapvetően tehát az otthonos, kulturált és személyes lakás számít az egyedülállók kedvencének.

Ha valaki arra vágyik, hogy egy társsal bevackolja magát otthona melegében, ennek ellenére mindig programokra éhes, örökmozgó egyedülállókkal kerül kapcsolatba, érdemes lehet úgy igazítania lakása stílusát, hogy az a megfelelő partner számára legyen vonzó.

A kutatásban különböző stílusú szobákat is értékelniük kellett a válaszadóknak, ennek alapján az egyedülállók körében az egyik legnépszerűbb a glamour stílus. Egy fényűző nappali, a fémes kiegészítők, finom anyagú szövetek és mély színskála azok számára volt attraktív, akik a lakóját divatosnak és kultúra kedvelőnek képzelik – ez a stílus azoknak ajánlott, akik izgalmas, nagyvilági életet szeretnének élni.


Azoknak az egyedülállóknak azonban, akik megállapodnának, komoly kapcsoltra vágynak, szeretnének családot alapítani, mást érdemes választaniuk. A magyar válaszadóknak legnagyobb arányban a country stílusú otthon, a természetes anyagok, széles csíkos szövetek, sötétkék árnyalatok tetszettek a legjobban. Az ezzel a stílussal szimpatizálók a lakót természetkedvelőnek és családcentrikusnak gondolják, ezért ez a fajta berendezés azoknak való, akik igazán otthonosan szeretik magukat érezni – párjukkal is.

Azok a nők, akik szeretnének jó benyomást tenni új párjukra, fontos, hogy emlékeztessék magukat arra, hogy a kevesebb néha több. A válaszadó férfiak kifejezetten zavarónak tartják a rendetlenséget egy lakásban, nem kedvelik a giccses, kislányos dekorációt és a motivációs idézetek sem tartoznak a vonzónak tartott lakásdíszítő elemek közé.

A hódításra vágyó férfiaknak valamennyivel kevesebb dologra kell odafigyelniük otthonuk kapcsán. A nőkből valójában két dolog vált ki jelentősebb ellenérzést: egy olyan lakás, amely nincs bútorokkal berendezve és ágy helyett is csak egy matrac funkcionál, valamint az össze nem illő színek – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

p.s. Ha más a véleményed, tapasztalatod, mint amit a felmérés mutat, bátran oszd meg velünk!

képek forrása 1 2 3 4 5 6 7

Random – tengerparti stílusban (Coastal style)

Rajongója vagyok a tengerparti hangulatnak: az egyszerű és csöppet giccses megoldásoknak egyaránt. Egy egyszer volt, tóparti nyaralóban meg is valósítottam, sok-sok sk. kiegészítővel, használt, de össze illő, átfestett bútorokkal  - de szerettem odamenni!

I am a fan of the seaside atmosphere: simple and little corny   solutions too. We had a lakeside holiday house with many diy accessories, used, but matching, painted furniture -  I loved to go there!

A hálószobának is jót tesz, bár a sok szürke kissé komor.

A jó öreg kosarak, vagy újabb darabok elengedhetetlenek.

A kedvencem:

Dekor ide vagy oda, ezt azért nehéz lesz otthon produkálni...

http://archzine.fr/decoration/la-decoration-marine-en-50-photos-inspirantes/

http://www.bhg.com/blogs/centsational-style/tag/coastal-style/

https://jeannecampana.wordpress.com/2014/07/21/summer-style-coastal-interiors/

http://swaizel.com/choosing-the-coastal-theme-for-furniture-in-your-house/coastal-sea-foam-with-white-sofa-and-transparent-glass-coffee-table-also-wood-decoration-on-the-wall/

http://newhomesdecoration.blogspot.hu/2014/05/coastal-style-fabric.html

http://treasuredinteriors.com.au/

http://decoracion.red/tag/recibe-nuestro-newsletter/

http://blog.decopraktik.com/blog/estilo-costero-ideal-para-verano/

Link-Megosztó.hu