garzon

lakberendezési blog (interior ideas)

A lakberendezési blog fő témái

Garzonok, kis lakások -lakberendezés, lakberendezők, lakberendezési ötletek, képek, design.
Small, tiny flats - interior design ideas, decoration, images,
Inspirációk, DIY. Home inspiration.
e-mail: garzon(kukac)citromail.hu""

Legfrissebb hozzászólások
HTML

 

Ma kicsit kritikus vagyok

Ma ismét egy kis lakás bemutatása következik. Alaprajz, adatok (belmagasság) hiányában a képekre hagyatkozunk. Nappalis, hálószobás, vendégszobás (a galérián), 58 négyzetméteres lakás. Kellemes, mai lakás, szép kiegészítőkkel, bár számomra már az a "mindent egy helyről rendeltünk" típus.
Kissé nagy a konyha, legalábbis arányaiban. Ha rövidtávú kiadásra szánták a lakást, akkor felesleges, hogy ekkora legyen, ha mindennap élnek benne, akkor vendégszerető emberekkel van dolgunk.
A fény szempontjából, jogos, hogy nem kell a falakat az "égig" emelni. Az áthallás már más kérdés.
A galéria nem tűnik kényelmesnek, igazából nem is értem a funkcióját. Minek még egy TV szoba?

Olcsó húsnak...(Cheap, but not undemanding)

...NEM mindig híg a leve! Mindenféle extra konyhabútor, meg csili-vili kiegészítő nélkül is lehet rendezett, kellemes lakást kialakítani.

forrás

Az idei utolsó skandináv kislakás (Tiny apartment in Helsinki)

Így évvége felé sikerült az egyik legszemrevalóbb garzon lakásra rátalálnom. 42 négyzetméteres, finn "egyterű" kislakás. A tértagoló, de a teret nem terhelő üvegtéglával, illetve a további (tej)üveg és sok fehér, világos szürke felületettel szépen harmonizálnak a meleg fa, és barátságos tégla-részletek. Kifejezetten kényelmes a konyha, kellemes a nappali rész, s egy-egy díszes megoldástól sem riadtak vissza a tervezők.

Az üveg téglát el is lehetett volna hagyni.

Az ágy megközelítéséhez nem árt egy kis mozgékonyság, de cserébe rakodóteret alakítottak ki alatta.

forrás

Ki a városból! (Out of town)

A tulajdonos úgy érezte, kell egy hely, amit a saját képére formálhat. A sok-sok természetes kiegészítővel, alkalmazott anyaggal egy bár skandináv, de egyáltalán nem rideg házat sikerült kialakítani.

forrás

A négy évszak

Kint szutyok, eső, bent Vivaldi és puha takaró, és egy gyönyörű lakás képei. Nem tudom megmondani, melyik évszakban készültek, de finom a reggeli kávé mellé :)

forrás

Link-Megosztó.hu